Allerlei

KRONIEK VAN 175 JAAR MUZIKAAL LEVEN IN OUDENBURG (1844 – 2019)
65 JAAR KONINKLIJKE HARMONIE ST.-CECILIA

 

Eind 2019 werd de kroniek van onze harmonie en haar voorlopers beschreven in een werk van oud-secretaris Alfred Vermoortel. 
Wie het boek heeft gekocht en gelezen, is vol lof. Wie deze kroniek nog niet in zijn persoonlijke bibliotheek heeft zitten, heeft voortaan tal van mogelijkheden om haar aan te schaffen.

In een eerste deel wordt de lezer verteld hoe een muziekvereniging zich in de vooroorlogse periode in Oudenburg moest weten te handhaven en dit binnen de sociale en politieke context van de gemeente Oudenburg. Dit wordt geïllustreerd aan de hand van een chronologische opsomming van gekende feiten en activiteiten vanaf 1844. 

Een tweede deel beschrijft alle aspecten van het reilen en zeilen van een lokale muziekmaatschappij en hoe die vanaf 1954 na 65 jaar werking is uitgegroeid tot een vereniging met minstens 100 leden en met vandaag de dag een belangrijke functie in het plaatselijke sociale leven.
Voor muzikanten en oud-muzikanten zijn aan dit tweede deel enkele bijlagen gekoppeld die ongetwijfeld heel wat herinneringen oproepen.

Het boek is een stevig ingebonden werk, telt 212 pagina’s op A4-formaat en bevat tientallen kleurenfoto’s.
Het boek is te verkrijgen op elke repetitie van de harmonie alsook via de bestuursleden.
Het is in Oudenburg ook te koop bij:

  • Klasseslager Jeroen en Anneleen, Hoogstraat 5,
  • Hairservice Muriëlle, Kerkstraat 2,
  • Slagerij Stefaan, Brugsesteenweg 24, Westkerke.

Nieuw is dat men vanaf februari 2020 ook tijdens de openingsuren van het RAM, Marktstraat 25, terechtkan voor de aankoop van deze kroniek.
Het boek kost 25 euro en kan in elk verkooppunt contant vereffend worden.

Het boek kan eveneens besteld worden bij de secretaris van de harmonie Véronique De Loof, tel. 0497 38 33 34 - e-mail: veronique.deloof@telenet.be.

Cover van het boek

masterclass saul gomez soler